پیام مدیریت وبلاگ : با سلام خدمت شما بازدیدكننده گرامی به این وبلاگ خوش آمدید . لطفا برای هرچه بهتر شدن مطالب این وبلاگ من را از نظرات و پیشنهادات خود آگاه سازید و به من در بهتر شدن كیفیت مطالب وبلاگ یاری رسانید .
لینك دوستان
تاثیر بسته بندی حاوی مونوکسید کربن بر رنگ گوشت اثر بسته بندی حاوی عصاره نعناع بر گوشت کتب تخصصی صنایع غذایی کاربرد انرژی هسته ای درصنایع غذایی مجموعه کامل مستندات سیستم های مدیریت ایمنی مواد غذایی وظایف مدير كنترل كيفيت در صنعت غذا مدیریت اسلامی Quality Assurance Is Not Quality Control بیانیه سازمان نظام مهندسی کشاورزی به مناسبت روز مهندس انواع پمپ ها در صنایع غذایی
علوم غذایی عبارت از مجموعه ای مرتب و منظم از دانش و فهم ماهیت ترکیب ورفتار مواد غذایی تحت شرایط مختلف است. علوم پایه و فزیک و شیمی و زیست شناسی و از علوم جدیدتر بیوشیمی و میکروبیولوژی همگی در علوم غذایی مورد استفاده قرار می گیرند
شناسایی اجزای تشکیل دهنده یکی رژیم غذایی ذخیره و نگهداری مواد غذایی با حداقل نقصان ارزش غذایی در حوزه علوم غذایی است و استفاده از این اطلاعات جهت تولید فرآوری نگهداری و حمل و نقل در حوزه مهندسی صنایع غذایی است. در واقع یک مهندس صنایع غذایی با تحصیلات عالی در علوم پایه و علوم مربوطه به مواد غذایی درامر تولید طراحی فراوری نگهداری و حمل و نقل مواد غذایی فعالیت مینمایند
این رشته در گذشته با نام مهندسی کشاورزی گرایش صنایع فرآورده های کشاورزی در دانشگاههای کشور ارائه شده و از سال به طور رسمی به مهندسی علوم و صنایع غذایی تغییر نام داده است. کلیه عملیاتی که پس از صید و برداشت محصولات زراعی و باغی و یا ذبح دام انجام شده و مواد خام را به ماده غذایی آماده مصرف تبدیل می کند شامل روشهای نگه داری فرآوری بسته بندی و زیر مجموعه hvc این گرایش می باشند
هدف از این رشته تربیت نیروهای متخصصی است که بتوانند در زمینه هایی چون اجرای عملیات تبدیل مواد غذایی نگه داری محصولات کشاورزی کنترل کیفیت کمک به طراحی و بهینه سازی خطوط تولید در کارخانه های مورد نظر فعالیت کرده هدایت نظارت و مسوولیت فنی واحدهای تولید فرآورده های مختلف غذایی را بعهده گیرند
نیاز روز افزون جامعه به غذا و رشد بی رویه جمعیت و کاهش منابع غذایی همچنین حجم بالاي ضايعات بخش کشاورزي و نيز عدم استفاده بهينه از فرآورده هاي جانبي اين بخش یکی از مهمترین مسائلی است که توجه دولتمردان اندیشمندان و محققان را به خود معطوف داشته است. در این راستا لزوم استفاده بهینه از منابع غذایی موجود و به کارگیری روشهای مطلوب نگه داری و جلوگیری از ضایعات بی رویه محصولات کشاورزی تأمین منابع جدید غذایی بسته بندی مناسب به منظور حفظ و بهبود کیفیت محصولات و از جمله مواردی است که اهمیت آن بر هیچکس پوشیده نیست
علاوه بر این رشد و توسعه جوامع و پیشرفت hvc علوم و صنعت سبب پیدایش عادات و سبک های نوین غذایی شده به گونه ای که نیاز به تنوع محصولات و پیدایش فرآورده های جدید غذایی و کمک غذایی به شکل روز افزونی احساس می گردد. بدین سبب رابطه مستقیم رشته صنایع غذایی با سلامت مردم و توجه خاص دولت و مردم به کمیت و کیفیت غذایی جامعه و ایجاد کارخانجات جدید صنایع غذایی و همگی دلایل بارزی هستند که اهمیت این رشته تحصیلی را نشان می دهند
امنيت غذايي جزو مهم ترين اهرم هاي استراتژي ملي براي استقلال و خود کفايي است. استفاده بهينه از مواد غذايي و کاهش ضايعات آنها و مديريت صحيح بر منابع آن و نيز استفاده از علوم و فنون روز به منظور حفظ کيفيت و افزايش عمر نگهداري مواد غذايي نيازمند نيروهاي متخصص و کار آزموده در اين زمينه است. بديهي است نيل به اين هدف جز با در اختيار داشتن نيروي انساني متخصص که توانايي هاي خود را در محيط آموزش و علمي مناسب کسب نكرده باشد امکانپذير نخواهد بود. لذا ضروري است متخصصيني تربيت شوند که بتوانند در امور مربوط به مديريت برنامه ريزي نظارت آموزش و تحقيق در امور فوق خدمت كنند.
علاوه بر اهميت حياتي ايمني در صنايع غذايي امروزه اين صنايع همانند بسياري از صنايع ديگر بايد قادر باشند تا مسير بسي پيچيده و سختي را براي ارضاي تنوع طلبي مصرف کنندگان و همچنين رقابت در بازار ديناميک صنعتي و صادرات ملي طي نمايند. در جهان امروز استفاده از مجموعه آخرين دانش ها و يافته هاي بشري و بهينه سازي آنها افزايش راندمان و بهره وري را در اين صنعت به ارمغان آورده است. اين روش ها باعث گرديده تا فرآيندهاي صنايع غذايي ويژگي هاي بخصوصي را پيدا نمايد. اهم اين ويژگي ها عبارتند از:
درس های شیمی و زیست شناسی در رشته ی مهندسی علوم و صنایع غذایی مثل سایر رشته های مهندسی کشاورزی از اهمیت بسیاری برخوردار است . چون در رشته ی مهندسی علوم و صنایع غذایی بیشتر خصوصیات فیزیکی و شیمیایی مواد غذایی بررسی میشود دانشجوی این رشته باید به درس های شیمی فیزیک زیست شناسی و کارهای آزمایشگاهی علاقه مند باشد .عصر آینده عصر تخصص گراییست و اگر دانشجویان مهندسی علوم و صنایع غذایی میخواهند در صنعت موفق باشند باید تمرین کار گروهی کرده و نظم را در انجام کارهایشان در نظر بگیرند.
هدف این رشته تربيت نيروي انساني متخصص مورد نياز کشور براي اداره و توسعه واحد هاي صنايع غذايي و نظارت بر مراکز کنترل مواد غذايي با توجه به اولويت هاي مورد نظر است. فارغ التحصيلان رشته مهندسي علوم و صنايع غذايي پس از پايان تحصيلات بسته به توانايي هاي فردي و علمي خود مي توانند hvc مسووليت هاي متفاوتي نظير: مديريت توليد کارخانجات مسئوليت فني مسئوليت آزمايشگاه ها انجام فعاليت هاي تحقيق و توسعه ساخت محصولات جديد افزايش توليد کاهش ضايعات بسته بندي و ارائه مشاوره علمي به واحدهاي توليدي و ... را بر عهده گيرند.
بر اساس قانون هر کارگاه یا کارخانه تولید مواد غذایی پیش از آغاز فعا
No comments:
Post a Comment